Kenapa Pelajar Melayu Kurang Berdaya Saing

Ketahui Bagaimana Cara Mengatasinya

Semakan Keputusan e-Rayuan Ke IPTA

Posted by smartz di Julai 14, 2007

 

Assalamualaikum, Salam Pertemuan

Bagi pelajar-pelajar lepasan STPM/Setaraf yang telah membuat permohonan kemasukan ke IPTA, semakan keputusan rayuan boleh dibuat mulai tengahhari hari ini di alamat

http://www.mohe.gov.my

http://www.jpt.utm.my

http://www.jpt.uum.edu.my

Bagi yang berjaya tahniah di ucapkan

Sampai jumpa lagi

About these ads

36 Respons to “Semakan Keputusan e-Rayuan Ke IPTA”

  1. Relax berkata

    Semakan Keputusan Rayuan ke IPTA

  2. jule berkata

    ….cool…

  3. NOOR HANIFATI BINTI ABDUL RASHID berkata

    aaaa

  4. saer berkata

    kenape la krajaan pendidikan tidak menberi peluang
    peda yang iagin balajar dan yang mendapata keputusan hanye layak

  5. shifaa berkata

    knape ek??
    nk cek upm tp x leh pon..
    btol ke x dpt ni?
    rezb blh bla je..
    u len blh la plak!!

    heran btol la..

  6. ris berkata

    ..UTHM….UIA……UMP……PON X BOLEY GAKKK

  7. welluknowme berkata

    bila keputusan e-rayuan nak kuar ek?

    dah dpt interview pun tak dpt jugak,,ni mcm carik kerja jugak kah?
    sedihnya bagi mereka2 yg benar ingin sambung belajar.

  8. foo berkata

    ee, saya merasa amat kecewa kerana keputusan baik saya tetapi tidak berjaya ditawarkan ke ipta

  9. girl berkata

    FOO..u cina kan?saya cina juga.saya juga amat kecewa dan sedih.saya rasa kerajaan harus mengambil tindakan yang wajar supaya membolehkan pelajar yang mendapat keputusan yang baik memasuki ke universiti.

  10. foo berkata

    hai GIRL, ya saya cina, u tak buat rayuan meh? em susa jg o kan, minat sambung belajar tapi x dberi peluang, xtau pa mcm diorang saring punya…

  11. Temmy berkata

    isnt tht the result of our appeal will be released by tomorrow morning?
    Foo?? dont gv up..

  12. AngelRen berkata

    Hmmmm..
    Tdk ada rezeki lo..sa pnya rayuan x berjaya wlupn kputusan sa baik drpd kwn2 sa yg ditawarkan ke ipta..sa benar2 ingin mmsuki U..tp tdk tau apa mcm durg saring..

  13. smartz berkata

    Antara sebab kenapa pelajar yang mempunyai keputusan baik tetapi tidak mendapat tawaran adalah kerana tidak mempelbagaikan pilihan ipta dan juga kursus yang dipilih. Mungkin kursus yang dipilih mendapat permohonan yang banyak menyebabkan nama anda tidak tersenarai kerana terdapat ramai lagi calun yang mempunyai keputusan yang lebih baik dari anda.

    Cubalah membuat rayuan semula di universiti yang ada. Siapa tau rezeki anda masih ada.Inshallah

  14. AngelRen berkata

    Wah…Thanxx smartz…!!!
    sa x tau mau bwat apa skrg ni…sa mau cari keja dli…uitm ada dcmber intake jgakn…
    wish me gud luck…

  15. rozimah berkata

    hai smua..saya adalah salah sorang yang tidak mendapat tempat di universiti…….sedihlah, saya dah give up lah..untuk sambung sepenuh masa ..sekarang saya nak mintak untuk pengajian luar kampus jerlah untuk next intake untuk buklan disember…nak tanya sikitlah dekat smartz apa yang saya perlu lakukan untuk mendapat tempat di ipta untuk menyambung pelajaran?

  16. wahida berkata

    askum
    sye sdh tul la x dpt g ipta
    sye punye result x la truk sngt pun
    npa sye nk check udm punye x leh ek
    sye ingt nk ambk akaun kt udm
    klau dpt sna best gk kn

  17. kasanova kijal berkata

    bile result kemasukan ke uitm sesi januari 2009 kuwor arr???

  18. smartz berkata

    Kasanova Kijal

    Anda perlu merujuk kepada pengurusan uitm untuk mengetahui bila resultnya akan keluar

  19. budak_pirates berkata

    eh2..bila keputusan e-rayuan uitm boleh di semak..?pertengahan bulan disember ka?punya la.harap2 kamu semua yang tlah m`nunggu lama,dan t`lah buang kemasukan kemana2 ipta/ipts,semata2 m`nunggu uitm dapat la masuk ke uitm ya..chow..!

  20. blackrose berkata

    ehhh.. bila pra diploma utk uitm kuar yee… klu thu kasi tahu ra..??? n kasi tau sekali web apa??wasuup

  21. eira_peningsgt2 berkata

    bile lar e rayuan uitm nak kuar..
    x tahan la dok kat matriks nie..
    da give up..
    kdg2 ase cam nak larikan diri..
    tapi x tawu nak lari kemane

  22. atiem berkata

    nk tanye knape uitm erayuan xbole check nie ek????

  23. farahin berkata

    saya lepasan matrik
    19 jun lepas result upu dah keluar..
    sy dpt kos lelong..sains komputer..
    x nk laa kos tu..tapi utk masa terdekat ni sy msk dulu utem yg tawarkan kos tu kat sy..
    by the way, kalau nk apply uitm december intake utk lepasan matrik mcm sy ni bila ya??
    sy nk apply secepat mungkin..
    x sanggup rasanya amek kos yg x minat ni

  24. sliQue berkata

    salam, nk tnya selain UiTM, U mana ag ada december intake?

  25. zaty_ucuk berkata

    nape ekkk???nak cek e-rayuan x leh???

  26. bb berkata

    samalah aku pn mcm korang ga mngkn tak de rezki lg bh 2 tak pe la sbr ja la

  27. muhammad hamirul azwa bin muda berkata

    rayuan sy diterima x cik.sy oku!!!

  28. wani berkata

    bla eak kua kputusan rayuan ni

  29. aidil berkata

    cmne nk cek e-rayuan??
    bg tau sy..
    tok 2009 pnye..

  30. HAIKAL berkata

    SAYA SEDIH…RESULT OK

  31. http://google.com berkata

    I found this amazing blog , “Semakan Keputusan e-Rayuan Ke IPTA « Kenapa
    Pelajar Melayu Kurang Berdaya Saing”, quite entertaining not to mention the blog post was indeed a superb read.
    I appreciate it,Monte

  32. It is not my first time to pay a quick visit this site, i am browsing this web site dailly and take fastidious facts from here every day.

  33. What’s up to every single one, it’s in fact a
    nice for me to visit this web page, it consists of precious Information.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.