Kenapa Pelajar Melayu Kurang Berdaya Saing

Ketahui Bagaimana Cara Mengatasinya

Rahsia..Law of Attraction

Posted by smartz di Mei 22, 2007

Assalamualaikum, Salam Pertemuan

Lihat video ini dan ubahlah diri kita…sekarang…

Sampai jumpa lagi

13 Respons to “Rahsia..Law of Attraction”

  1. shueqry said

    asmkm, apa khabar? shueqry here.

    Video ini juga telah banyak merubah diri saya, sebenarnya kita dikurniakan dengan kehebatan minda, moga dengan video ini lebih ramai orang akan sedar potensi mereka untuk berjaya. Buku The Seret dah saya baca 2 kali..

    Thanks, useful info🙂

    shueqry
    http://shueqry.blogspot.com

  2. smartz said

    Terima kasih shueqry atas komen anda, memang banyak yang boleh dipelajari dari video ini. Muga akan memberi banyak manfaat kepada kita semua

  3. studiomuslim said

    Saudara shueqry memang peminat fanatik the secret nih. Habis sumer blog yang ada entri the secret dia pi jelajah. huhu.

    Cuba tengok entri the secret kat blog http://www.nuraninafa.blogspot.com . Sedap gak cara dia huraikan filem dokumentari tu.

  4. smartz said

    Salam Studiomuslim

    Betullah, memang menarik cara huraian yang dibuat oleh blog tu….jum kawan-kawan….tunggu apa lagi….

  5. hambaAllah said

    Sebenarnya, ada rahsia dalam agama kita sendiri mengenai Laws of Attraction ini. Ianya berkaitan rapat dengan ‘Ainul Yakin, ‘Ilmal Yakin, Haqqul Yakin dan Kamalul Yakin. (ada yang mengaitkan ke 4 perkara ini dengan keyakinan dalam tawassul)

    Kita hanya memahami keempat perkara ini dalam hal ilmu semata-mata tanpa kita sedari ianya boleh dimanifestasikan secara realiti. (dengan kata lain, ilmu yang dapat dimanfaatkan)

    Jika keempat-empat unsur ini dapat kita harmonikan dan mengembalikan kesemuanya kepada Allah SWT.InsyaAllah, kita akan dapat menggarap Laws of Attraction cara Islam.

    Namun, minda kita perlu disuntik dengan keyakinan yang sangat kuat terlebih dahulu, baharulah kuasa dalaman itu akan terbina, jika tidak, saya hanya bercakap kosong sahaja di sini tanpa dapat difahami apatah lagi dimanfaatkan oleh kita semua.

    Minda adalah rakan kita yang terbaik dan musuh kita yang terketat.

  6. smartz said

    Salam HambaAllah

    Menarik sekali kata-kata anda, mungkin anda boleh memberikan pandangan lebih lanjut..walaupun saya sedar mungkin akan ada masalah pemahaman kerana dibincangkan di kalangan orng awam seperti kami…

  7. Salam Smartz

    Saya sebenarnya sedang memberikan tips-tips rahsia dan semangat supaya kita semua terus mencari.

    Saya juga merupakan pengamal ‘Laws of Attraction’ cuma saya lebih gemar melihat cara persepsi Islam. Saya dah banyak berjaya dan saya sedar kebesaran Allah SWT dan kita hanyalah makhluknya yang terlalu kerdil.

    Malangnya, saya tidak dapat memberikan komen lebih lanjut tetapi sekadar memberikan ‘guideline’ dan saya doakan tuan-tuan semua dapat menemui rahsianya sendiri.

    Bukan salah jika kita nak ambil panduan asing, cuma apa yang saya lihat dan alami sendiri, panduan asing lebih berbentuk komersil tanpa kita sedar atau pun tidak. Lebih-lebih lagi, ada sumber asing yang belum benar-benar atau 100% berkongsi rahsia Laws of Attraction kecuali dengan bayaran tertentu. Buktinya, ada di kalangan kita berjaya tetapi dalam had-hadnya yang tertentu sahaja.

    Islam sangat kaya dalam konteks penghuraian ilmu…carilah Guru dan ‘Pemandu’ yang baik, InsyaAllah, semuanya akan berhasil.

    Tips selanjutnya :

    Rasulullah SAW sering menyaran (2X kalau tak silap saya) tentang kelebihan Surah Al-Waqiah.

    Jika kita baca betul-betul maksud ‘dalam’ surah berkenaan, (fikirlah di luar kotak, lateral dan 3D) terlalu banyak rahsia Laws of Attraction boleh kita pelajari. Bergantunglah atas kepandaian kita melihatnya.

    Tips lain :

    Laws of Attraction bukanlah boleh kita ‘latih-latih’..kata kunci ialah KEYAKINAN yang tidak berganjak.

  8. smartz said

    Salam Hamba Allah

    Terima kasih atas tips anda, banyak yang tersirat tuh..

  9. ZulMM said

    syukur atas segala milik kita kerana apa yang tidak kita miliki mungkin lebih baik buat kita masa ini atau ujian buat kita.Berusahalah dan tawakal

  10. Hamba Allah said

    Assalaamu’alaikum sekali lagi

    Macam ni la…di samping memohon pada Allah SWT agar diberikan petunjuk dan cara untuk mempraktikkan Laws of Attraction CARA YANG BETUL.

    Apabila saya menyatakan ‘berfikir di luar kotak’ – contohnya kita tidak boleh berfikir nak jadi kaya..kita kena fikir “KITA SUDAHPUN KAYA”.

  11. poknik said

    aiiks…HambaAllah..rasa-rasa macam kenal jer style komen tu

  12. Francis said

    At this time I am going away to do my breakfast, after having my breakfast coming over again to read other news.

  13. Good blog post. I certainly appreciate this website. Keep writing!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s