Kenapa Pelajar Melayu Kurang Berdaya Saing

Ketahui Bagaimana Cara Mengatasinya

Permohonan Pengambilan Pelajar Semester Kedua (II), Sesi 2008/2009

Posted by smartz di Ogos 25, 2008

Assalamualaikum, Salam Pertemuan

Bagi pelajar-pelajar lepasan Diploma/Setaraf
anda boleh membuat permohonan kemasukan ke UTM sesi 200820092
mulai hari ini di http://intake.utm.my/

Permohonan dibuka secara Aplikasi Dalam Talian (Online Application)
sehingga 19 September 2008.

Salinan borang permohonan online beserta dokumen lengkap
hendaklah dihantar selewat-lewatnya pada 26 September 2008.

Pengumuman keputusan permohonan akan dibuat
melalui laman web http://intake.utm.my/ pada akhir November 2008.

Sampai jumpa lagi

19 Respons to “Permohonan Pengambilan Pelajar Semester Kedua (II), Sesi 2008/2009”

  1. natrah said

    takleh nk register pun kt laman web tuh…
    saya nk apply intake 2..

  2. smartz said

    Salam Natrah
    Sejak 2 minggu ini UTM mengalami gangguan rangkaian.Capaian ke dalam UTM tidak stabil dan mungkin tak dapat di lakukan dari luar. Jika masih juga tidak dapat mendaftar di laman web tersebut anda adalah dinasihatkan untuk menghubungi Unit Kemasukan Dan Rekod, Bahagian Akademik UTM, Skudai

  3. ZaCK said

    xleh reg pn…lambat je….

  4. erina said

    Aslmkm..boleh saya tahu bilakah tarikh keputusan semakan semester 2 akan diumumkan??

  5. smartz said

    Waalaikumusalam

    Inshallah jika tiada perubahan keputusan akan diumumkan pada akhir November atau awal bulan Disember

  6. fifi said

    hari ini sudah 25 Nov..mean in this week or next week ke? hebahan dibuat di laman web je ke????

  7. smartz said

    Inshallah hebahan akan dibuat pada 29hb November ini. Bagi pelajar yang berjaya surat tawaran akan dikeluarkan

  8. yaya said

    Salam…
    Saya hendak tanya, bagaimana cara untuk apply lepasan STPM 2007??
    Saya cari di semua slot@page tidak dapat saya temui..
    Adakah pihak UTM sediakan Borang Online untuk mendaftar bagi pelajar Lepasan STPM 2007??
    Bagaimana untuk saya dapatkan borang permohonan itu?

  9. hani said

    salam..bila lagi boleh mohon kemasukan ke uitm selepas intake 08/09..msh boleh x mohon.cos terlambat mohon..nak tau tarikh sekali..

  10. nieyna said

    mcm mame nie… x leh pun…

  11. smartz said

    Salam Yaya, Hani dan Nieyna
    Permohonan untuk pengambilan sesi 200820092 telah ditutup pada bulan 12 yang lalu. Sekarang ni telah bermula pengambilan untuk sesi 200920101 tetapi pengambilan untuk semua ipta adalah secara berpusat iaitu melalui http://upu.mohe.gov.my dan pada tarikh-tarikh yang tertentu. Sila baca panduan yang diberikan di laman web tersebut dengan teliti.

  12. danial said

    assalamualaikum..

    saya mencadangkan agar pengendali blog ini menyediakan link yang mana dihubungkan terus kepada bahagian pengambilan pelajar sesi kedua uitm.ini kerana kesulitan yang dihadapi saya sama seperti yang lain disini, sukar mencari bahagian pengambilan tersebut.harap maaf.

  13. polisas said

    assalamualaikum…
    saya lepasan dip poli….bile intake 2 untuk utm..???

  14. das said

    x de ke rayuan ke ipta lepasan spm dibuka lagi ?

  15. ERANCE JAMES said

    sy berbesar hati untuk meneruskaan pengajian sy ke ipta.dengan kelulusan spm.sekiranya ada pengambilan untuk sesi november dan desember sila telefon saya ke 0138542148.saya meminati kos pendidikan awal kanak2.

  16. Emmilieya said

    Hai…salam sejahtera..ni nak tanya,ada lagi ke pengambilan pelajar ke uitm pada tahun ini,2009,bagi pelajar lepasan SPM 2008.

  17. Hamzani said

    Asslmkum… saya nak tanya bila tarikh kemasukan kedua ke uitm pada tahun 2009 ni dibuka? macam mana nak pohon?

  18. Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.
    Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking
    and checking back frequently!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s