Kenapa Pelajar Melayu Kurang Berdaya Saing

Ketahui Bagaimana Cara Mengatasinya

Permohonan Kemasukan Ke IPTA Sesi Akademik 2009/2010

Posted by smartz di Januari 8, 2009

Assalamualaikum, Salam Pertemuan

Bertemu kembali. Bagi pelajar-pelajar lepasan STPM 2007 dan sebelumnya permohonan bagi kemasukan ke ipta telah diiklankan di akhbar pada 4/1/2009. Sila rujuk ke laman web http://upu.mohe.gov.my untuk maklumat lanjut. Sila baca panduan permohonan dengan teliti. Anda mungkin akan menghadapi masalah untuk mencapai page ini buat pertama kali bergantung pada browser yang anda gunakan, cuba refresh certificate yang digunakan

Sampai jumpa lagi

About these ads

113 Respons to “Permohonan Kemasukan Ke IPTA Sesi Akademik 2009/2010”

  1. ksoleh berkata

    Bila jawapan permohonan? TQ in advance

  2. smartz berkata

    Assalamualaikum Ksoleh

    Sila rujuk ke laman web http://upu.mohe.gov.my untuk maklumat lanjut.

  3. AF berkata

    nak tanye,uniten ok x kalo nak compare ngan ipta??

  4. smartz berkata

    Kalau ikut pendapat saya belajar dimanapun ok, cuma kena pastikan adakah sesuatu ipts itu telah mendapat kelulusan dan pengiktirafan dari kementerian pengajian tinggi

  5. alya sofia berkata

    bagaimana sekiranya khlg jwpn penerimaan prmhnan kmskn ipta?apa y perlu d lakukan?

  6. smartz berkata

    khlg jwpn? Saya kurang faham, boleh tolong jelaskan

  7. aisyah berkata

    assalamualikum boleh saya tnya,bila lagi permohonan akan dibuka?selain januari 2009?

  8. smartz berkata

    Assalamualaikum Aisyah

    Soalan anda terlalu umum sukar untuk saya membantu, namun begitu sila rujuk ke url berikut
    http://upu.mohe.gov.my/portal/epanduan/prosedur_mohon0910.pdf dan baca prosedur permohonan ke ipta untuk sesi 2009/2010 yang boleh didapati laman web rasmi kemasukan ke ipta.

  9. qistina maisarah berkata

    nk tnye sy dh berkeje n skrg sy dh msk 2 thn keje..so sy x smpt nk smbung diploma dlu..kire nye sy nk amik PJJ yg dkt ngn tmpt sy tinggal PUTRAJAYA…so sy x tau nk cr n rujuk kt mn??

  10. saya dh mendpt tawaran jd sy nk tau tmpt dimane sy dihantar.kemana sy nk tau mane tempat yg saya dihantar?

  11. rau berkata

    selamat sejatera……

    saya nak tanya penggambilan pelajar ke ipta 1 tahun berapakali?
    bulan berapa?

  12. ct norbayah berkata

    bila keputusan e-rayuan stpm\diploma 2009\2010 keluar

  13. faiz berkata

    salam..kak,sy nk tye hari tu sy dpt twrn kemasukan ke UTM kos rangkaian&keselamatan komputer..sy xsempat pergi daftar cz dpt surat tu lmbt.xsempat prepare.pd mgu tu mak&ayh sy xde.dorg g oustation..sbnarnya sy ske ssgt program ijazah sarjana senibina tu..adakah sy bpeluang utk menjadi warga UTM lagi?boleh x sy nk mintak program senibina tu?sebenarnya sy lepasan matrik 08/09.. CGPA dpt 2.56..skg duk umh je..sy nk mik senibina..boleh x?de peluang ag x kak?second intake 2009?ble boleh apply ag?blan bpe?plizz reply me a.s.a.p..tlg ssgtt2..

    • jannah berkata

      salam…

      bleh x saya tau intake utm bulan dec,bla bka utk sem II cz sy lulusan diploma kej.mekanikal pembuatan. n.. saya nk tau jga,jka saya bleh amik yang education jga d sana. n the last 1 jika saya x ambik muet bleh saya apply jga untuk kemasukkan ijazah sarjana muda utk sem II d utm. plez…i need ur help…..

  14. zurairi berkata

    saya nak tnya,,uitm ngan utm kemasukan disember bile buka,,sy nak thu,,sy ada online kat website dia,tp x jmpe pun,,,tlg laa

  15. afiqah berkata

    saya sdang menunggu untuk kemasukan blan disember.. boleh tak akak bg informasi tentang uitm untuk kemasukan disember.. tlg ye kak… ini tentang masa dpn saya…

  16. mazlinna berkata

    salam..

    saya nk tanya..bile borang pengambilan uitm bagi kelulusan STPM 2008 utk sesi kemasukan Disember 2009 akan dikeluarkan?bole x akk bg info pd sy dgn kadar sgera..sy takut tlepas pluang ini…

    terima kasih.

  17. ain berkata

    askum..sye nk tnye bila lg kemasukan uitm????disember ade ke???mse first intake ngn rayuan ari tu sye xdpt…sedih tol…harap dpt kasi sye info.

  18. asyiqin berkata

    saya nak tahu bile borang permohonan second intake utk uitm keluar ye??
    nak tahu sgt ni..

  19. smartz berkata

    Salam Semua

    Pengambilan sesi Disember biasanya akan diiklankan di suratkhabar pada hujung bulan Ogos atau awal bulan September. UiTM biasanya akan membuat tawaran tapi bagi universiti lain bergantung pada keperluan universiti tersebut.

    • farah berkata

      kak th bila tarikh permohonan ke ipta sesi 2010 (second intake) dibuka..
      tolong bg tahu ye..
      xsbr nk mntak balik ni..
      rayuan hari tu saya xdpt..
      sedih betol..

      saya dah cari tp xth bila..
      tolong ye..

      tolong bls secepat mungkin di emel saya.. se7en_ila@yahoo.com
      tolong ye.

  20. zurairi berkata

    universiti mane lagi ek yang ada intake bulan disember selain uitm ???

    lepas tu,kalu yang universiti lain,kena beli no pin jugak ke kat bsn,,

  21. smartz berkata

    Salam

    Biasanya pemohon perlu membeli no pin bagi permohonan ke UiTM. Panduannya akan dikeluarkan dalam iklan tersebut. Bagi universiti lain biasanya UTEM,UTHM,UNIMAP dan lain-lain tapi itupun ikut keperluan.

    Bagi kemasukan ke IPTA selain Disember pastikan anda membaca panduan dari UPU dialamat dibawah

    http://upu.mohe.gov.my/portal/epanduan/prosedur_mohon0910.pdf

    Panduan ini adalah untuk sesi 20092010 dan telah pun tamat, untuk sesi akan datang belum dibuka lagi. Sila baca dengan teliti.

  22. nabila berkata

    bile blh tau kemasukan sesi 2 ke ipta sesi disember 2009/januari 2010?

  23. adz berkata

    erm ade org ckp uitm intake disember ni da bukak p kter cari tkde pun..plis sape yg da jumpa tlg bg link..thanx..

  24. zurairi berkata

    sy nak tnye ckit..

    boleh ke sy apply uitm disember ni sb b.i sy time spm dulu lulus je,,tpi syrt uitm nak kepujian..

    muet sy dpt band 2,,HPNM masa time dploma dpt 3.39(archtcture)..

    baru je abis bljar bulan 5,skrg tgh keje..

    uitm trime ke atau tolak bulat2 kalu b.i time spm lulus je,bukan kpjian ????

  25. parames berkata

    boleh tak sy memohon dalam kategori diploma dan setaraf mengunakan stpm 2008

  26. smartz berkata

    Salam

    Bagi memahami bagaimana pengambilan di buat adalah penting untuk kita memahami sistem semester

    Sesi 200920101 bermula dari Julai hingga Disember 2009
    Sesi 200920102 bermula dari Disember hingga April 2010
    Sesi 200920103 bermula dari Mei hingga Jun 2010

    Biasanya pengambilan hanya dibuat pada sesi Julai dan Disember sahaja
    Bahagian Pengambilan Kemasukan Pelajar(BPKP) hanya mengendalikan pengambilan pelajar untuk sesi Julai sahaja dan kemasukan untuk sesi Disember akan dikendalikan sendiri oleh setiap IPTA

    http://upu.mohe.gov.my/portal/epanduan/prosedur_mohon0910.pdf
    Bagi maklumat dari alamat diatas (BPKP) permohonan telah ditutup untuk sesi Julai.

    Anda perlu merujuk kepada iklan yang akan dikeluarkan oleh ipta yang berkaitan untuk kemasukan sesi Disember selepas ini.

  27. iela_nris berkata

    kak..sy tgh tggu appliction tuk dsember..uitm n uia..btol ke iklan akn kuar akhr bln8?yg sy tgk kt flyers uitm pnye dia ckp bln july or ogos…sy confuse la…tkot sgt terlepas..sbb sy xapply upu utk intake july lpas…sbb blom amik muet…sy ade col uitm sndiri tp dorg pon xtau ble tarikh yg sbnar prmohonan bole dbuat..hopefully sy dpt info yg lbey detail….tQ

  28. ayiee berkata

    Iklan permohonan kemasukan ke UiTM sesi Disember 2009 akan disiarkan di akhbar Mingguan Malaysia dan Berita Minggu pada 16 OGOS 2009 (Ahad). Iklan berkenaan juga akan disiarkan di Akhbar Daily Express pada 16, 23, 31 OGOS 2009 dan 6 September 2009.

    Permohonan melalui http://www.uitmonline.edu.my bermula 17 OGOS 2009 (Isnin) dan tarikh tutup permohonan 16 September 2009 (Rabu) kecuali Program Profesional pada 30 September 2009 (Rabu).

    Jika ada sebarang pertanyaan sila hubungi Pejabat Hal Ehwal AKademik UiTM Sabah di talian :
    088 – 325189 / 5190 / 5191 / 5183 / 5188 / 5238

  29. Bob berkata

    Oh.. btol ke 16 h/bln Ogos? Bagaimana pula dengan u lain?

  30. zulaikha berkata

    Salam,
    saya pelajar lepasan sijil penyimpanan kira dari politeknik..
    Saya nk tanye layak ke sy nk pohon uitm dgn hpnm 3.22 je?
    sebab sy tgk syarat dia nk 3.5 ke atas..
    tlg la sy.. sy buntu ni,dh hampir putus asa dh..

  31. Mat berkata

    Tak salah memohon, syarat yang dikenakan biasanya syarat umum, tp tahap sebenarnya hanya pihak berkenaan yg tahu. Cthnya, dalam sekolah markah 70 adalah B, tp dlam SPM mb dpt A.

  32. zulaikha berkata

    Owh,yeker..
    Tq sgt..
    I’m very appreciate ur attention..
    1 lg,sy baru dpt tau tentang program ACCA-CAT..
    Layak ke sy pohon ek?sbb program 2 ade kt UITM & KPTM..
    Sy berminat sgt nk pohon,tp x yakin laa…

  33. zulaikha berkata

    1 lg,klu sy nk pohon smbung diploma,adakah sy kena pohon melalui spm/setaraf @ stpm/setaraf??
    plezz,tlg bgtau sy a.s.a.p sbb sy dh nk beli no. pin nie…

  34. Grace berkata

    Kalau untuk unimas bila buka untuk intake baru?

  35. ira berkata

    salam

    Bolehkah saya gunakan result semester 5 untuk kemasukan intake uitm disember 2009 coz saya xgraduate lagi dan sedang menunggu result akhir yang akan keluar dalam bulan 10 ni.. harap dapat fedback dari pihak anda.. tq..

  36. muhamad firdaus berkata

    adakah semua no pin ke poli dan ipta hanya boleh dibeli melalui bsn sahaja?
    berapa harga setiap no pin?
    bila borang permohonan dikemukakan?

  37. Ida berkata

    kak.. saya nk tahu utm ada tawarkan december intake untuk degree x? kalau ada, bila n bila tarikh tutup.. amat penting bg saya.. pls email di idaplease@yahoo.com jika boleh.. at least website yang ada maklumat2 tu pun boleh.. sbb saya xdapat jumpa pun.. tima kasih

  38. t0mey berkata

    npe xde iklan lgsg kat news paper about second intake eak..

  39. ain berkata

    salam….nak tnye sket…kemasukan ke politeknik ada lagi x???bila ye???sye nk mohon ke politeknik klau2 sye xdpt ke uitm nnt…tolong maklumkn sya bila lg sye boleh mohon utk ke politeknik secepat mungkin.^^

  40. dhanny zeil rafael berkata

    hai kawan2 malaysia yang sgt handsome dan sgt cantik di mata dunia… boleh tak saya nak bertya, UMS and UNIMAS ada buat pengambilan sesi DEC 2009/JANUARY2010 tak?? nie, nak smbung blaja nie… tolong bg info anytime anywhere…e-mail me kayzix@yahoo.co.uk (dont care ‘nymore abt t&c here) ok.. appreciate it.. thanx..
    p/s : kalau tuan2 tolong saya, tuhan akan tolong tuan2 pula.. bye3.. mwah!

  41. kai berkata

    cik abg/kak smart, saya ada 2 pertanyaan,
    1) bilakah tarikh tutup permohanan uitm bg sesi diploma, yang TERKINI, saya merupakan bekas pelajar yang baru sahaja dibuang ipta sbb tak cukup syarat pointer, permohonan yang ASAP.
    2) boleh tak bagi link kemasukan uitm yang terbaru..

    jasamu dikenang..
    aslmkm.

  42. alien berkata

    salam..kak nak tny ..bla keputusan kemasukan uitm keluar?

  43. nur berkata

    salam,nak tanya bler akan diumumkan keputusan program diploma uitm sesi 2009 tu erk??

  44. faiz berkata

    sye pelajar lepasan stam 09,
    tapi x ambik muet lagi..
    bley ke sye apply tuk upu intake july 2010??

  45. faiz berkata

    bley akak bagitau sye…??

  46. Ezreena berkata

    Salam !~~ :)
    saya urgent nak tanye ni .
    iskkhh . sy lepasan matrikulasi tahun 2008 / 2009 .
    intake JULAI 2009 sy dpt kos lelong , n sy tolak.
    sy ade buat permohonan rayuan intak UITM bulan disember 2009 .
    tp setakat diploma je sy dpt .
    mcm mane sy nak apply ijazah ?
    boleh ke sy student matrix 2008/2009 apply utk intake bulan julai 2010?
    tolong . help me pls. asap!

  47. athirah berkata

    akak bile keputusan e-rayuan uitm keluar???
    saya dah check..tp xde..

  48. danny kenedy berkata

    emmm…sye ada pertanyaan tentang kemaasukan ke uitm…
    ar????macam mane nak dpatkan borang secara online???
    saye pon tunggu result spm …nak isi dahulu…boleh share kah???

  49. kikn berkata

    danny kenedy..
    iklan borang kemasukan uitm akan diberitahu dlm akhbar berita mingguan..

  50. aein berkata

    Saya baru menamatkan pengajian peringkat sijil politeknik,pada bulan 7 pas…Selepas 6 bulan saya menunggu saya ditawarkan tempat program diploma pengurusan perniagaan uitm untu sesi kemasukan disember 2009…masaalah saya ialah btol k saye kena menamatkan pengajian selama 3 tahun n saya x boleh transfer kredit mata pelajaran yg saya ambil kt politeknik arie 2????Saya juga mohon program diploma integerasi politeknik untuk kemasukan januari x dapat…nak tunggu bulan 7 saya rasa buang masa pula….nak tolak rasa rugi pula tambah next week dah nak daftar nie…..Sape boleh selesaikan masalah saya???saya dalam delima…

  51. ariyanni berkata

    Bila keputusan rayuan uitm sesi disember 2009
    nak keluar nie?????

  52. nadia berkata

    takut r nak pie uitm….btol k uitm fully bi…

  53. kikin berkata

    nadia..

    i pun dpt uitm..segamat..
    bout bi tu i rse mana2 U pun dh fully bi..

  54. mila berkata

    ble borang prmohonan untk sesi 2o10 keluar?

  55. mila berkata

    ble borang prmohonan kemasukan ke ipta untk sesi 2o10 keluar?

  56. salam kak…sy nk taw ada tk ipta atau kktm yg buka untk permohonan kmsukan jnuari..sy gagal brhnti dr politknik..skunk x taw nk blaja kt mana…plesea akak…

  57. boy berkata

    sy nk tnye u mane msh buka untk aply kmsukan intake jnuari nie….sy nk blaja tp sume u dh ttp untk aply bln 1 nie..hrp sape2 leh tlg

  58. noor berkata

    salam…sy nk tanye mengenai e-pjj la…sy gov service n rancang nk furture stdy secara pjj…mcm mane ek?tlg jwb.

  59. farah berkata

    salam..sy student thun akhir diploma di uitm..kalo nk sambung degree tmpat laen macam mane yek??

  60. nurul afikah bt abdullah berkata

    SALAM..bile result stpm 2009 kluar..??borng utk kmskan ke ipta boleh isi ble?

  61. Maarof berkata

    Salam, nak tanye. Macamana pula untuk membuat permohonan melalui online? Dimana untuk membeli no. pin? adakah no. pin itu boleh digunakan untuk permohonan kepada universiti-universiti berbeza?

  62. mohd NAZROL IQMAL BIN NORDIN berkata

    Assalamualaikum . . . sy di sni ingn mmbuat prm0h0nan kemasukan IPTA … walaupun sy baru sje abiz … dan skunk ney sy sedang menunggu keputusan result spm ……… sy arp2 cgt lah tlg terima pemohonan sy ney ……

  63. khalid berkata

    mne nk dpat borang online u??

  64. khalid berkata

    nak ambil borang upu online kat mne??

  65. nabila berkata

    ble borang permohonan uitm bagi sesi julai 2010 keluar ????

  66. farhana berkata

    askum smua ….sy pljar lpsan spm 2009 , soalan sy , cmne nk mhon kmsukan ke uitm .sy amt bhrp ptyaan sy dbls . jsa baik kalian hya allah yg akan mblsnya …insya allah ………t. q

  67. nurul berkata

    to farhana…
    lihat keratan di dalam surat kabar utusan…
    atau pun buka aplikasi elektronik uitm…

  68. farhana berkata

    to nurul :
    thank u 4 de in4 nurul …

  69. smartz berkata

    Netters sekalian

    Semua pengambilan kemasukan ke IPTA sesi Julai dikendalikan oleh Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar Jabatan Pengajian Tinggi sila rujuk ke url berikut

    http://upu.mohe.gov.my/index1.php

  70. tasya berkata

    nk tny,sy pnh apply ipta ta0n 2008 utk fasa 1 tp xmh0n utk fasa 2..
    n0w,bley x kLaw sy nk appLy utk fasa 2 jewk skrg??
    bley ke nk appLy??
    n last,bler skk lg perm0h0nan ipta utk pengambilan sterusnya??

    • smartz berkata

      Anda perlu mohon fasa 1 untuk boleh mohon fasa 2 (tahun yang sama).

      Mohon semula tahun depan atau mohon untuk sesi Disember. Sesi Disember dikendalikan oleh setiap ipta (tak semua ipta tawar sesi Disember)

      Pertanyaan lanjut rujuk kepada:

      Semua pengambilan kemasukan ke IPTA sesi Julai dikendalikan oleh Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar Jabatan Pengajian Tinggi sila rujuk ke url berikut

      http://upu.mohe.gov.my/index1.php

  71. lyana berkata

    salam saya akan bergelar plajar lepasan sijil mekanikal politeknik. saya jadi buntu selepas ni ke mana hala tuju saya. saya nak sambung belajar ke ipta. macam mana yer.. kalau dari sijil terus ke degree ada tak?

  72. shida berkata

    wei tlong ak pning niey..x dapat aner2 pngalan pown………..

  73. wanny berkata

    nme ak xda dlm semakan upu…law ak apply blik dpt x??tapi ak nak msuk bln jun la…
    sedih ase..

  74. izham berkata

    salam, semakan kemasukan ke ipta juga boleh dibuat di http://www.utm.my/registrar/

  75. jue berkata

    hurm..kalo kita ta bli k.pin uitm tuh..mang taley na mhon msuk ke uitm kerr?sbb ay ta bli punk.pin uitm taun lps,tatau pun kne bli..

  76. ana berkata

    NAk tanya… manakah lebih baik study pjj or full tyme…hmm in dilema…. i nk further study… i ader advnce diploma… n sekrng dh kerja… nk frther stdy tp tak tahu nk wat pjj or full tyme…prt tyme mcm lme sgt…n xde life sbb usually study weeken… help me!!!!!! plz….. hukhukhuk

  77. Eiyka berkata

    SALAM..
    sy nak tnye,kalau x buat rayuan masih layak ke untuk masuk UiTM utk second intake disember nnti?
    please help me…TQ

  78. Aku Skandal berkata

    IPTA mana yg ada second intake untuk 2010 ni?..camne nak mohon? kat MOHE or kat lmn web ipt tu sendiri?mohon online ke hantr borang ke ipt?sapa2 yg tahu,please jwb..thank q..

  79. mashie berkata

    salam, sy dpat offer utk degree utk intake july ni. tp klo sy tolak tawaran, dan apply utk 2nd inatke disember uitm bole ke dpat course yg sy nak?

  80. farah berkata

    nak tnye, kalau dari IPTS amek foundation, boleh tak smbung kat IPTA (apply melalui UPU guna Matrix dan setaraf) untuk kos degree?

  81. nadia berkata

    salam…
    saya nak tahu kalau pointer kte rendah..second intake nie mmg lepas ke?
    tq=)

  82. nadia berkata

    askum..saya nak thu bila borang permohonan second intake utk ke ipta dikeluarkan?

  83. amalin berkata

    assalamualaikum, saya pelajar lepasan spm tahun 2009. borang untuk bulan 8 ada keluar tahun 2010 tak? dan mcm mana nak apply?

  84. Liyana berkata

    assalamualaikum..saya nak tahu bila borang second intake ke uitm akan dikeluarkan

  85. matjenin berkata

    salam, lau nk isi borang uitm utk intake sesi dsember 2010 ni kan, kena beli no. pin bru ekh?nk beli kt ne dan ckp cm ne?tolong.plez.thanks a lot

  86. Herrie anak Singham berkata

    Salam ,boleh saya tahu ,sebenarnye saya adalah merupakan pelajar yang baru sahaja tamat pengajiannya di tinkatan 6 tahun 2009,saya nak tanya bilakah pengambilan untuk second intake ini dibuka ,dan bagaimanakah caranye,bilakah saya boleh membeli no pin ….dan adakah pengambilan second intake ini memerlukan pengisian secara online……..Terima kasih…..

  87. Herrie anak Singham berkata

    Salam ,bpleh saya tahu,sebenarnya saya adalah merupakan pelajar yang baru sahaja tamat pengajiannya di tingkatan 6,tahun 2009,saya nak tanya bilakah pengambilan untuk second intake ini dibuka terutamanya untuk universiti uitm ,dan bagaimanakah caranya ,bilakah saya boleh membeli no pin..dan adakah pengambilan second intake ini diisi secara online atau borang…..saya harap kakak2 atau abang2 dapat membantu saya…at(errienatala@gmail.com……..sekian dari saya …..

  88. Herrie anak Singham berkata

    Salam kepada kakak2 dan abang2 disana boleh saya tahu bilakah kemasukn second intake akan diadakan terutamanya untuk universiti uitm….dan macam manakah cara nye saya nak tahu please ,saya adalah merupakan pelajar stpm 2009. (errienatala@gmail.com…..tq….

  89. rain berkata

    salam kpd smua yg trlbat……bgaimne cre nyew ingin mnjd pljar…UTM…….!!!

  90. Diela berkata

    salam… pe syarat2 untuk kemasukkan uitm,unimap @ pe2 lah….

  91. adyla berkata

    assalamualaikum…
    sy nk tanye, cmne nk masuk ke ums ?
    sy memegang kad pengenalan MYPR..
    status kewarganegaraan sy adalah PENDUDUK TETAP boleh kah sy melanjutkan pelajaran k ipta?
    atau layak mendapatkan pinjaman PTPTN?
    i need the informatin…
    tq..

  92. Fia berkata

    Slm, nak tanya, ble keputusan kemasukan uitm sesi disember 2010 akan dkeluarkan? tq.

  93. tina berkata

    askom.. nk tye.. ble ag pngmbilan uitm lpas dri intake december nie?

  94. AniZz berkata

    Salam. Saya telah di terima masuk ke UiTM sessi December ini untuk melanjutkan ke Degree. Saya sudah pun tamat konvokesyen pada beberapa minggu yang lepas.

    Masalah saya, saya telah kehilangan sijil SPM sebelum memohon masuk ke UiTM. Saya tidak pasti dengan keputusan 2 subjek, iaitu Math dan Sejarah. Saya bimbang tersalah letak grade.

    Course Degree yang saya terima ini agak berkaitan dengan Math. Adakah saya akan di buang jika keputusan SPM yang saya isi berlainan dengan keputusan sebenar?

    Adakah tawaran ke Degree bergantung kepada keputusan SPM atau result akhir Diploma? Saya menyambung Degree dalam fakulti yang sama dengan Diploma. Help me..

  95. petrus berkata

    HELO,
    Nak tanya,,saya terlepas peluang untuk mengisi borang untuk kemasukan ke IPTA,saya hendak tahu bilakah saya boleh membuat pemohonan untuk kemasukan ke mana-mana IPTA?Apakah yang perlu saya buat?

  96. HAZWAN berkata

    SALAM….APA YG PERLU SYA LAKUKAN APABILA SYA TERLPA USER NAME DN PASSWORD….

  97. Sheyan berkata

    sekiranya saya tolak tawaran UITM, adakah saya akan d BLACKLIST???

  98. Good day! I just want to give a huge thumbs up for the good
    data you will have here on this post. I will probably
    be coming back to your blog for more soon.

  99. website berkata

    I’m gone to say to my little brother, that he should also go to see this weblog on regular basis to obtain updated from latest news update.

  100. great points altogether, you just won a brand new reader.
    What may you suggest about your submit that you made a few days in
    the past? Any positive?

  101. canvas art sets berkata

    If some one desires to be updated with most recent technologies afterward he
    must be visit this website and be up to date every day.

  102. Click here berkata

    The basic concept behind this card was to get instant cash benefits along with great
    discounts. In addition to giving discount magazine subscriptions
    that far exceed a customer’s expectation, they resort
    to offering them the extra mile realizing how discriminating the taste of the buyers has become.

    Upon receipt, Disney will email you the link to print
    out a $8 coupon for each qualifying title to be used to purchase the Blu-ray version.
    The coupons also expire after certain date and so you should use these coupons cautiously.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.