Kenapa Pelajar Melayu Kurang Berdaya Saing

Ketahui Bagaimana Cara Mengatasinya

Macam Mana..La…Andakan Pelajar Menara Gading

Posted by smartz di April 30, 2007

Assalamualaikum, Salam Pertemuan

Disuatu malam di sebuah cafe, duduk-duduk sambil mengeteh….

Mahasiswa 1 : Duduk termenung dan diam saja…..

Mahasiswa 2 : Apa hal…..

Mahasiswa 1 : Entahlah…lecturer aku tu…boring la…tak faham ape ntah…dia ajar…

Mahasiswa 1 : Aku dengar lecturer kau best…ramai student daftar….cam na dia ngajar

Mahasiswa 2 : Bagus…senang faham…nak joint ke…esok klas ade..

Mahasiswa 1 : Boleh juga….

Cam mana……daftar seksyen satu tapi ikut seksyen dua…bukan tak boleh….boleh….biasala…student akan kejar lecturer mana yang best, yang bagus, yang cun😉 . Ikut…ikut juga…. tapi peraturan janganlah lupa…kalau tak nak join.. delete kalau minat… insert tapi janganlah tinggalkan kelas begitu aje….hingga menimbulkan masalah kepada pentadbiran universiti…..masa markah peperiksaan di keluarkan…mana …rekod student ni….student ni hilang ke mana yek..…nama ada tapi markah tak ada….yang ni pulak markah ada tapi nak letak kat mana….kecuh di buatnya…mula-mula kecian juga…tapi lama-lama… bagi markah kosong aje la…

Kerana terlalu kerap sangat berlaku, maka diputuskan mana-mana student yang menukar seksyen tanpa membuat proses insert delete maka markah student tersebut secara automatiknya akan diletakan kosong, kan susah diri sendiri….dah penat belajar satu semester..tetiba di hujung semester dapat markah kosong… Agak-agak anda kumpulan student manakah yang membuat perkara seperti ini…perlu saya jawab ke…

Sampai jumpa lagi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s